FPN Verhuisservice

U kunt als relatie van ons kantoor gratis gebruik maken van onze FPN Boedelbak. U kunt ook gebruik maken van de Doe Het Zelf Service of Full Service van Scholte Verhuis Groep Euromovers

Lees verder

Vijf praktische tips om geld te besparen op je energierekening

 
Januari is voor veel mensen de tijd van goede voornemens. Is jouw goede voornemen beter omgaan met geld? Meer sparen? Of jouw steentje bijdragen aan het milieu? Begin dan in je eigen huis! Met deze vijf praktische tips dring je je energieverbruik terug, bespaar je op je energierekening én draag je bij aan een beter klimaat.

Tip 1: Bespaar op warm water

Bijna 20 procent van je gasverbruik gaat op aan warm water voor de badkamer en keuken. De douche en het bad nemen hiervan het grootste deel voor hun rekening. Met deze tips kun je besparen:

 • Ga je graag in bad? Kies er dan vaker voor om toch te douchen. Een gemiddeld bad van 120 liter kost drie keer zoveel water en energie als een douche van 5 minuten! Douchen is dus een stuk energiezuiniger dan in bad gaan.
 • Maar ook onder de douche kun je flink besparen. Door niet langer dan 5 minuten te douchen of eens te douchen bij je sportvereniging bijvoorbeeld.
 • Kies voor een waterbesparende douchekop die maximaal 7 liter per minuut doorlaat. Qua douchestraal merk je geen verschil, maar in je portemonnee merk je het wél.
 • Maak gebruik van een thermostaatkraan. Dit type kraan verwarmt het douchewater sneller op de gewenste temperatuur, waardoor je minder water verspilt.

  

Tip 2: Bespaar op verwarming

Als je je huis slimmer en efficiënter verwarmt, verbruik je minder gas. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat! Zo verlaag je je energieverbruik:

 • Programmeer je thermostaat. Hiermee voorkom je dat de thermostaat ’s nachts of op momenten dat je niet thuis bent, onnodig hoog staat. ’s Nachts en als je niet thuis bent, kan de thermostaat naar 15 graden. Het is nog energiezuiniger om de thermostaat een uur voordat je de deur uit gaat of voordat je gaat slapen alvast laag te zetten. Het duurt namelijk wel even voordat het huis afkoelt. Zo pak je toch een extra besparing mee.
 • Zet je thermostaat 1 graad lager dan je gewend bent. Als je overdag bezig bent zou je de verwarming op 19 graden kunnen zetten, ’s avonds op de bank is 20 graden comfortabeler. Maar speel hier mee. Dit levert je zeker een besparing op.
 • Verwarm alleen de ruimtes in huis die je intensief gebruikt. Zorg daarbij ook dat je de deuren sluit van de ruimtes die je overdag niet gebruikt en niet verwarmt (denk aan de slaapkamers). Hiermee bespaar je volgens Milieucentraal gemiddeld 200 euro per jaar.
 • Zorg voor een warm vest, pantoffels en dekens. Het lijkt misschien een open deur, maar het werkt wél. De vloer is vaak koud, omdat warmte naar boven stijgt. Als je warme voeten hebt, ben je minder snel geneigd de verwarming een beetje hoger te zetten.

 

Tip 3: Bespaar op het energieverbruik van je apparaten

Bijna 40 procent van je energieverbruik gaat naar stroom. Er zijn weliswaar steeds energiezuinigere apparaten op de markt, maar tegelijkertijd gebruiken we ook veel meer apparaten. Denk maar eens aan mobieltjes, tablets en laptops. Door goed te letten op het energieverbruik van apparaten en verlichting, kun je je energierekening verlagen:

 • Koop alleen apparaten met een A+++ energielabel zodat je zeker weet dat je het meest energiezuinige apparaat hebt. Houd bij aankoop ook het vermogen (in Watt) in de gaten. Hoe minder vermogen een apparaat heeft, hoe minder energie het apparaat verbruikt.
 • Zet je apparaten efficiënt in. Draai pas een was als de trommel vol is, hang je was zo veel mogelijk aan de waslijn. 
 • Zet apparaten altijd helemaal uit of trek de stekker eruit. Sommige apparaten gebruiken namelijk ook energie als ze uit of op stand-by staan. Je kunt er ook voor kiezen om de stekkers van een aantal apparaten in één contactdoos met een aan/uit-schakelaar te doen. Zo kun je eenvoudig een aantal apparaten tegelijk uitschakelen.

 

Tip 4: Bespaar op licht

Ook op het gebied van verlichting is er winst te boeken. Een ledlamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 75% minder stroom dan een halogeenlamp. Het loont dus om je gloeilampen te vervangen door ledlampen. Maar wat kun je nog meer doen?

 • Vervang als eerste de lampen die je het meest gebruikt én die veel licht geven. Hier kun je de meeste energie besparen.
 • Doe altijd het licht uit als je niet in een ruimte hoeft te zijn – ook al is het maar voor even.
 • Check voordat je ’s morgen de deur uitgaat of alle lampen uit zijn. Hoe vaak komt het niet voor dat de buitenlamp of de lamp op de overloop nog aanstaat als je thuis komt. Zonde!

 

Tip 5: Investeer in duurzaamheid

Naast deze ‘snelle’ bespaartips, kun je ook duurzame verbeteringen aan je woning doorvoeren. Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening én verhoog je het wooncomfort in huis. Denk bij energiebesparende maatregelen bijvoorbeeld aan het installeren van zonneboilers en zonnepanelen of het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie. Maar ook aan het plaatsen van energiezuinige kozijnen en isolatieglas. Deze energiebesparende maatregelen kunnen voordelig uitpakken voor je maandlasten, de waarde van je woning, het wooncomfort én het klimaat! Er is meer mogelijk dan je denkt. Ook benieuwd naar welke stappen jij kunt zetten? Vul de online check in.

 

Duidelijk verhaal

Wil je een ander huis kopen, heb je plannen voor een verbouwing of denk je aan oversluiten? Dan zijn er extra financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Meer weten? Maak dan een afspraak met onze adviseur voor een vrijblijvend gesprek. Bel 079 - 316 16 26.
« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |