FPN Verhuisservice

U kunt als relatie van ons kantoor gratis gebruik maken van onze FPN Boedelbak. U kunt ook gebruik maken van de Doe Het Zelf Service of Full Service van Scholte Verhuis Groep Euromovers

Lees verder

Waar liggen je kansen in 2019?

 
Bij een nieuw jaar horen meestal ook veranderingen en nieuwe regels. Het kabinet heeft die in de Miljoenennota al aangekondigd. Sommige besluiten zijn gunstig omdat we erop vooruitgaan, bijvoorbeeld door lagere tarieven voor inkomstenbelasting en het eigenwoningforfait. Andere maatregelen snoepen weer het nodige van die financiële voordelen af. Zo gaat de energiebelasting omhoog en gaan we meer betalen voor werkzaamheden aan je woning dankzij het hogere btw-tarief. We zetten de belangrijkste maatregelen voor je op een rij en geven aan waar je kansen liggen.

NHG-grens omhoog

NHG volgt de gemiddelde woningwaarde. In 2018 was de NHG-grens €265.000, maar vanwege de stijging van de woningwaarde gaat de grens per 2019 omhoog naar €290.000. Dat bedrag is exclusief kosten koper. Als er energiebesparende voorzieningen worden meegefinancierd, dan is de limiet €307.400. De borgtochtprovisie wordt verlaagd naar 0,9%.

 • KANS: Heb je nu een hypotheek zonder NHG en valt die binnen de nieuwe NHG-grens? Dan kan oversluiten naar een hypotheek met NHG mogelijk interessant voor je zijn. Je profiteert dan niet alleen van de NHG-garantie, ook kun je de huidige lage rente voor lange tijd vastzetten.

 

Minder inkomstenbelasting

In 2018 zijn er vier belastingschijven, maar vanaf 2021 worden dat er nog maar twee. Je betaalt dan in 2019 38,10% over je inkomen tot €68.500. Daarboven is het tarief 51,75%. In 2019 ga je over een groter deel van je inkomen dus minder belasting betalen.

 • KANS: Hou je door deze besparing meer geld over? De rente op spaargeld is zo laag, dat je kunt overwegen om extra af te lossen op je hypotheek. In geval van een (bank)spaarhypotheek kun je ook een extra storting overwegen.

 

Versnelde afbouw hypotheekrenteaftrek

In 2019 gaat het maximale aftrektarief met 0,5% omlaag naar 49%. Vanaf 2020 wordt het aftrekpercentage sneller beperkt met 3% per jaar tot 37,05% in 2023. Deze beperking treft alleen huiseigenaren die in de hoogste belastingschijf zitten.

 • KANS: Omdat de netto maandlasten in de komende jaren kunnen oplopen, kan het verstandig zijn om de aflosvormen binnen je hypotheek onder de loep te nemen.

 

Percentage eigenwoningforfait omlaag

Voor woningen met een WOZ-waarden tussen € 75.000 en € 106.000 gaat het eigenwoningforfait omlaag van 0,7% in 2018 tot 0,65% in 2019. Die daling zet door in de drie daaropvolgende jaren. Elk jaar betaal je 0,05% minder eigenwoningforfait.

 

Geleidelijke afschaffing Wet Hillen

Heb je geen hypotheekschuld meer of nog maar een kleine schuld? Dan heb je geen hypotheekrenteaftrek meer, maar je betaalt nog wel het eigenwoningforfait. Daarom mag je volgens de Wet Hillen een extra aftrekpost opvoeren die het eigenwoningforfait compenseert. Vanaf 2019 wordt die aftrekpost in 30 jaar afgebouwd met 3,3% per jaar. Over 2019 mag je dus nog maar 96,7% van de Hillen-aftrek opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting.

 

Energiebelasting stijgt

In 2019 stijgt de energiebelasting op gas maar daalt de belasting op elektriciteit. Per saldo zal een gemiddeld gezin duurder uit zijn in 2019.

 • KANS: die extra kosten kun je compenseren door je huis energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, spouwmuurisolatie of HR++-glas. Lees hier tips over energiebesparende maatregelen.

 

Hypotheekrente

De hypotheekrente is nog steeds erg laag en bereikte in september van dit jaar zelfs het absolute laagtepunt. Voor mensen van wie de rentevaste periode binnenkort afloopt, kan dit gunstig zijn en leiden tot lagere maandlasten. Bij spaarhypotheken kan het effect van een lagere rente overigens beperkter zijn door een stijging van de spaarpremie. Voor mensen met een nog lopende renteperiode zou rentemiddeling of oversluiten een optie kunnen zijn.

 • KANS: Wellicht kan het interessant zijn om te kiezen voor een langere renteperiode zoals 20 of 30 jaar vast. Je Hypotheekadviseur kan je hierbij begeleiden.


Bron: www.hypotheekshop.nl
« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Via FPNdirect: Verkoop uw woning voor € 995,- vaste courtage.

  Lijkt het u leuk om zelf een verkooptekst en foto’s te maken, de details van uw woning online in te voeren en zelf de geïnteresseerden in uw woning rond te leiden? Dan is onze FPNdirect dienst iets voor u.

  We verkopen samen uw woning. Dit houdt in: u doet het voorwerk, wij controleren uw gegevens, melden uw woning aan op funda en onze eigen site en begeleiden u volledig tijdens de onderhandelingsfase en de juridische nazorg.

  Tevens kunt u altijd bij ons op kantoor terecht met uw vragen of voor advies. Wij vinden persoonlijk contact en een optimale begeleiding voor onze klanten erg belangrijk.
 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |