Gratis waarde-indicatie

Plannen om uw woning te gaan verkopen? Vraag nu een gratis waarde-indicatie aan!

Lees verder

VvE mag niet meer slapen

 

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) moet sinds 1 januari 2018 verplicht beschikken over een goed onderbouwd onderhoudsplan, óf jaarlijks minstens 0,5% van de herbouwwaarde in een reservefonds storten. Voldoet de VvE nog niet aan deze nieuwe eisen? Dan heb je te maken met een ‘slapende’ VvE en dat kan de hypothecaire financiering voor kopers en verkopers in de weg staan. De nieuwe wet heeft officieel een overgangstermijn van 3 jaar waarin VvE’s hun lan op orde moeten krijgen. 

 

Zo schud je een slapende VvE wakker

 1. Zoek alle belangrijke documenten van het appartement bij elkaar. Denk aan de splitsingsakte, het splitsingsreglement en reeds afgesloten contracten.
 2. Plan een eerste vergadering in. Hierin kiezen de bewoners een bestuurder, een voorzitter, een kascommissie en een beheerder. Spreek af wie de inschrijving bij de KvK regelt en een bankrekening opent.
 3. Zorg dat er een meerjarenonderhoudsplan komt en sluit de verplichte verzekeringen af. Bepaal aan de hand van de begroting de hoogte van de servicekosten.
 4. In een tweede vergadering wordt al het bovenstaande met de leden besproken en is er ruimte om overige voorstellen van bewoners op te nemen in het plan.
 5. Voldoet de VvE aan de nieuwe wettelijke regels? Dan is een minimale vergaderfrequentie van één keer per jaar verplicht.

 

Kijk voor meer informatie op nederlandvve.nl.
« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |