FPN Direct voordelig zaken doen

Lijkt het u leuk om zelf een verkooptekst en foto’s te maken, de details van uw woning online in te voeren en zelf de geïnteresseerden in uw woning rond te leiden, en daardoor minder te betalen? Dan is onze FPNdirect dienst iets voor u.

Lees verder

Versnelde hypotheekrenteaftrek: wat betekent dit voor jou?

 

Op Prinsjesdag bevestigde Koning Willem-Alexander dat de hypotheekrente versneld zal worden afgebouwd. In 2019 verlaagt het Kabinet de hypotheekrenteaftrek nog met een half procentpunt. Dit is het laatste kleine stapje. In de daarop volgende jaren gaat de hypotheekrenteaftrek met drie procentpunt per jaar omlaag. In 2023 bedraagt de maximale aftrek dan nog 37,05%, het tarief van de eerste belastingschijf. Wat is hypotheekrenteaftrek ook alweer precies? En wat betekent de versnelde afbouw van hypotheekrenteaftrek voor jouw portemonnee?

Wat is hypotheekrenteaftrek?

Iedereen met een eigen woning heeft onder voorwaarden recht op hypotheekrenteaftrek. Huiseigenaren betalen naast hun maandelijkse aflossing van de hypotheek ook een bedrag aan rente. De Belastingdienst trekt bij de jaarlijkse belastingaangifte de betaalde hypotheekrente af van het inkomen uit werk en woning. Als je een eigen woning hebt, mag je de hypotheekrente opvoeren als aftrekpost. Daarnaast vul je ook het eigenwoningforfait in. Dit is een percentage van de WOZ-waarde (wet waardering onroerende zaken) van je woning. Na het optellen van het eigenwoningforfait en het aftrekken van de hypotheekrente, kom je op een lager belastbaar inkomen uit. Hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting dan wanneer je geen eigen woning zou hebben. Je kunt de hypotheekrenteaftrek jaarlijks laten terugstorten of het in maandelijkse termijnen laten uitkeren.

 

Plannen Prinsjesdag 2018

Het oorspronkelijke plan was om de hypotheekrenteaftrek met 0,5% per jaar af te bouwen tot een tarief van 37%. In de huidige plannen daalt de maximale hypotheekrenteaftrek naar 49% (49,5% in 2018) in 2019. De Miljoenennota bevestigt dat de hypotheekrenteaftrek daarna versneld zal worden afgebouwd. Vanaf 2020 gaat de hypotheekrenteaftrek met drie procentpunt per jaar omlaag. Op deze manier wordt de 37% in 2023 al bereikt. De maatregel om de hypotheekrenteaftrek te beperken, is onderdeel van een groter plan om het belastingstelsel te hervormen.

 

Wat betekent dit voor de huizenbezitter?

Het Kabinet vindt versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek nodig om de nationale hypotheekschuld te verkleinen. De regering wil met de maatregel stimuleren dat huiseigenaren hun hypotheek sneller aflossen. Met de opbrengst van de versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek wil het Kabinet het eigenwoningforfait verlagen. Het eigenwoningforfait is een percentage van de WOZ-waarde van je woning. De verlaging van het eigenwoningforfait betekent dat er een minder hoog bedrag bovenop je inkomen komt, waarvan je de hypotheekrente aftrekt. Wat dit voor jouw persoonlijke situatie betekent, is afhankelijk van de hoogte van je hypotheek, je huidige hypotheekrente en de WOZ-waarde van je woning.

 

Duidelijk verhaal

Ben jij benieuwd wat de nieuwe plannen van het Kabinet voor jouw maandlasten betekenen? Maak dan een afspraak met onze adviseur. Zij kijkt graag samen met jou naar de gevolgen van de veranderingen en hoe je onaangename verrassingen kunt voorkomen. Bel voor een afspraak 079 - 316 16 26.
« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |