Gratis waarde-indicatie

Plannen om uw woning te gaan verkopen? Vraag nu een gratis waarde-indicatie aan!

Lees verder

7 tips om je toekomstplannen te realiseren

 
Je bent in een nieuwe levensfase aanbeland. Je kinderen wonen (bijna) op zichzelf, je hebt meer vrije tijd en misschien heb je al kleinkinderen. Je denkt er vast weleens over na hoe je je leven nu en straks wilt inrichten. Misschien wat minder werken? Meer reizen? Of is de tijd rijp om je gezinswoning te verruilen voor een overzichtelijk appartement? Wat je plannen ook zijn, je hypotheek kan je helpen om ze te realiseren. Hoe? Met de 7 tips hieronder.


Tip 1

Blijven wonen of verhuizen

Sinds de kinderen de deur uit zijn, heb je het huis weer voor jezelf. Je bent nog niet met pensioen, maar je pensioenleeftijd komt wel dichterbij. Wil je blijven wonen of misschien toch verhuizen naar een compactere woning? Houd er dan rekening mee dat geldverstrekkers vanaf 10 jaar voor de pensioendatum al met je toekomstige pensioeninkomen rekenen. Dat kan van invloed zijn op je leencapaciteit. Het is daarom verstandig om tijdig een blik op je (hypotheek)toekomst te werpen.

 

Tip 2

Je huis toekomstbestendig verbouwen

Besluit je om in je huidige woning te blijven wonen? Dan wil je je huis misschien wel verbouwen: door bijvoorbeeld van twee kamers één grote slaapkamer met badkamer en-suite te laten maken. Of de tuin onderhoudsarm in te richten, en slaap- en badkamer beneden te maken. Dan kun je ook in je woning blijven wonen als je minder goed ter been bent.

 

Tip 3

Duurzaam de toekomst in

Het verduurzamen van je woning kan voordelig uitpakken voor je maandlasten, je wooncomfort én voor het klimaat! In 2050 moeten Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. Je kunt je overwaarde gebruiken om duurzame investeringen in je huis te doen. Doe de online check en bekijk de duurzaamheidsstappen die jij kunt zetten.

 

Tip 4

Overwaarde benutten

Hoe sta je er financieel voor als je met pensioen gaat? Heb je relatief weinig pensioen maar wel een (grotendeels) afbetaald huis? Dan zijn er mogelijkheden om een deel van de overwaarde 'uit de stenen' te halen. Dat geldt ook als je wel een goed pensioen hebt, maar de overwaarde wilt benutten om wat ruimer te leven, te gaan reizen of om je woning aan te passen.

 

Tip 5

Je kinderen financieel op weg helpen

Wil je je kinderen financieel op weg helpen als starter op de woningmarkt? Maar zit je kapitaal in je huis? Dan kan verhoging van je hypotheek misschien een oplossing zijn. Je leent dan het geld aan je kinderen tegen een marktconforme rente. Op hun beurt kunnen de kinderen de hypotheekrente aftrekken. Maar schenken kan natuurlijk ook!

 

Tip 6

Vooruitkijken met je aflossingsvrije hypotheek

Er zijn veel vijftigers met een aflossingsvrije hypotheek. Toch komt er een moment dat de looptijd van 30 jaar (gerekend vanaf 2001) voorbij is en je geen recht meer hebt op hypotheekrenteaftrek. Je bruto maandlasten worden dan netto. Om die hogere lasten te voorkomen, zijn er diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld extra aflossen of je hypotheek deels omzetten naar annuïtair of lineair. Het belangrijkste is om tijdig de betaalbaarheid van je aflossingsvrije hypotheek te checken.

 

Tip 7

Profiteren van lage hypotheekrente

Is het einde van je rentevaste periode nog niet in zicht en is je hypotheekrente flink hoger dan de huidige rente? Laat je hypotheekadviseur dan berekenen of oversluiten interessant voor je kan zijn. Je betaalt weliswaar een rentevergoeding (‘boete’) aan je geldverstrekker, maar daar staat een lagere hypotheekrente tegenover. Bovendien kun je ervoor kiezen om je rente voor 20 of 30 jaar vast te zetten, dat geeft zekerheid. Is oversluiten in jouw situatie te kostbaar omdat je de boete in één keer moet voldoen? Dan is rentemiddeling misschien een goed alternatief. Je profiteert dan toch van een lagere rente, terwijl de boete verwerkt zit in je maandbedrag.

 

Laat je persoonlijk adviseren

Wil je weten hoe je slim met jouw hypotheek kunt omspringen om je toekomstwensen te realiseren? Vraag advies aan een adviseur van De Hypotheekshop. Bij De Hypotheekshop nemen we je persoonlijke woonwensen, inkomen en toekomstplannen als uitgangspunt. Want iedereen – en dus ook elk hypotheekadvies – is uniek. Maak vrijblijvend een afspraak. Bel 079 - 316 16 26.




« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
 • Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Via FPNdirect: Verkoop uw woning voor € 995,- vaste courtage.

  Lijkt het u leuk om zelf een verkooptekst en foto’s te maken, de details van uw woning online in te voeren en zelf de geïnteresseerden in uw woning rond te leiden? Dan is onze FPNdirect dienst iets voor u.

  We verkopen samen uw woning. Dit houdt in: u doet het voorwerk, wij controleren uw gegevens, melden uw woning aan op funda en onze eigen site en begeleiden u volledig tijdens de onderhandelingsfase en de juridische nazorg.

  Tevens kunt u altijd bij ons op kantoor terecht met uw vragen of voor advies. Wij vinden persoonlijk contact en een optimale begeleiding voor onze klanten erg belangrijk.
 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |