FPN Direct voordelig zaken doen

Lijkt het u leuk om zelf een verkooptekst en foto’s te maken, de details van uw woning online in te voeren en zelf de geïnteresseerden in uw woning rond te leiden, en daardoor minder te betalen? Dan is onze FPNdirect dienst iets voor u.

Lees verder

NHG-grens verhoogd naar 265.000 euro

 

De grens voor NHG gaat vanaf volgend jaar omhoog. Als de NHG stijgt, kunnen meer hypotheken voor de garantie in aanmerking komen. Dat maakte het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) bekend.


Wil je volgend jaar een huis kopen? Dan kun je tot 265.000 euro gebruik maken van NHG. Nu is dat nog maximaal 245.000 euro. Als je in energiebesparende voorzieningen investeert mag je vanaf volgend jaar zelfs 280.900 euro lenen voor je woning.

 

Wat is Nationale Hypotheek Garantie

De NHG is een van de belangrijkste hypotheekregelingen in Nederland. Het is een garantie op hypotheken tot een bepaald bedrag en het wordt gefaciliteerd door het WEW. Met NHG heeft de geldverstrekker de zekerheid dat de hypotheekschuld wordt terugbetaald in bepaalde situaties. Dat kan zijn door arbeidsongeschiktheid of bij bijvoorbeeld een echtscheiding. Omdat de geldverstrekker meer zekerheid heeft, is de rente lager.

 

Aantal hypotheken met NHG loopt terug

Door de drukke woningmarkt kiezen mensen steeds vaker voor een hypotheek zonder NHG garantie. In 2012 was het aantal nog 88 procent, dit jaar tot nog toe nog 69 procent. Maarten van Hasselt, woordvoerder van stichting WEW, noemde die ontwikkeling in het NRC ‘problematisch’. ‘Hoe minder mensen een NHG hypotheek afsluiten, hoe kleiner ons vangnet wordt’.


Dit jaar mag je 101 procent van de woningwaarde lenen. Volgend jaar mag je nog maar 100 procent van de woningwaarde lenen. De overige kosten moet je dus met eigen middelen betalen. Neem je een hypotheek met NHG? Dan moet je 1 procent van je hypotheek betalen aan de stichting WEW.


Dat geld verdien je terug, omdat je een lagere rente betaalt. Toch kiezen met name starters ervoor om het percentage te besparen en geen hypotheek met NHG af te sluiten.


Het aandeel loopt ook terug door de stijgende woningprijzen. Hoe meer de huizenprijzen stijgen, des te minder hypotheken met NHG kunnen worden afgesloten. Tot slot worden steeds meer woningen zonder hypotheek gekocht: in juli meldde het Kadaster dat 1 op de 3 appartementen in Nederland zonder hypotheek zijn verkocht.

 

Tweeverdieners mogen meer lenen

Vanaf volgend jaar mogen stellen wat meer lenen. Degene die het meest verdiend mag 100 procent lenen en van de ander wordt 70 procent meegenomen in de hypotheekaanvraag. Nu is dat nog 60 procent. Over een paar jaar wil de overheid dat beide inkomens van stellen volledig worden meegeteld.

Bron: www.hypotheekshop.nl 
« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
 • Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Via FPNdirect: Verkoop uw woning voor € 995,- vaste courtage.

  Lijkt het u leuk om zelf een verkooptekst en foto’s te maken, de details van uw woning online in te voeren en zelf de geïnteresseerden in uw woning rond te leiden? Dan is onze FPNdirect dienst iets voor u.

  We verkopen samen uw woning. Dit houdt in: u doet het voorwerk, wij controleren uw gegevens, melden uw woning aan op funda en onze eigen site en begeleiden u volledig tijdens de onderhandelingsfase en de juridische nazorg.

  Tevens kunt u altijd bij ons op kantoor terecht met uw vragen of voor advies. Wij vinden persoonlijk contact en een optimale begeleiding voor onze klanten erg belangrijk.
Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |