Gratis waarde-indicatie

Plannen om uw woning te gaan verkopen? Vraag nu een gratis waarde-indicatie aan!

Lees verder

Percentage NHG-hypotheken stijgt onder starters

 

In de maand augustus is het aandeel hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor het eerst dit jaar gestegen. De toename is het grootst onder starters tot 35 jaar, maar er is ook een groei onder de doorstromers.

 

Het aandeel NHG nam dit jaar tot augustus nog maandelijks af. Dat is te verklaren door de stijgende prijzen voor een woning, terwijl de NHG-kostengrens dit jaar is vastgesteld voor €245 000,-. Afgelopen maand steeg het percentage, maar dat betekent nog niet meteen een trendbreuk.


De groei van het NGH percentage is geen landelijk verhaal. Het aantal hypotheken met NHG is in de grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) namelijk niet gestegen. Dat is te wijden aan onder andere de hoge woningprijzen, waardoor kopers geen gebruik kunnen maken van NHG. De grootste toename is in Noord-Brabant, Gelderland en de noordelijke provincies.

 

Voorzichtige conclusie

De voorzichtige conclusie luidt dat er zowel sprake lijkt van een aantrekkende woningmarkt buiten de Randstad, als van een verschuiving vanuit de Randstad ‘naar de provincie’.

 

Wat is NHG ook alweer?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) en bestaat sinds 1 januari 1995. Het WEW stelt zich richting de geldverstrekker (dus de bank) onder bepaalde voorwaarden garant voor eventuele restschulden bij een gedwongen verkoop van de woning. Omdat de WEW garant staat, is het risico voor de geldverstrekker kleiner en kan een aantrekkelijk rente worden afgegeven. De NHG kan dit jaar worden verkregen door 1 procent van het hypotheekbedrag als borg te betalen aan het WEW.


Van deze 1 procent gaan 0,15 procent naar de Staat der Nederlanden. De Staat staat namelijk weer borg voor het WEW.
« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
 • Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Via FPNdirect: Verkoop uw woning voor € 995,- vaste courtage.

  Lijkt het u leuk om zelf een verkooptekst en foto’s te maken, de details van uw woning online in te voeren en zelf de geïnteresseerden in uw woning rond te leiden? Dan is onze FPNdirect dienst iets voor u.

  We verkopen samen uw woning. Dit houdt in: u doet het voorwerk, wij controleren uw gegevens, melden uw woning aan op funda en onze eigen site en begeleiden u volledig tijdens de onderhandelingsfase en de juridische nazorg.

  Tevens kunt u altijd bij ons op kantoor terecht met uw vragen of voor advies. Wij vinden persoonlijk contact en een optimale begeleiding voor onze klanten erg belangrijk.
 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |