FPN Verhuisservice

U kunt als relatie van ons kantoor gratis gebruik maken van onze FPN Boedelbak. U kunt ook gebruik maken van de Doe Het Zelf Service of Full Service van Scholte Verhuis Groep Euromovers

Lees verder

3 tips om toch een huis te kopen

 
NVM ziet de toekomst van de huizenmarkt somber in. Volgens voorzitter Ger Jaarsma zal de markt in de komende jaren imploderen. ‘Over een paar jaar is nergens in Nederland meer een huis te koop’, zei hij. Hoe maak je dan toch nog een kans op jouw droomhuis?

De stemming bij de presentatie van de verkoopcijfers van het tweede kwartaal van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) was in juli allerminst positief. Ger Jaarsma maakt zich zorgen over de woningkrapte, die zich vanuit Amsterdam over het hele land verspreidt. ‘Over een paar jaar is nergens in Nederland meer een huis te koop’, zei hij.


In de afgelopen jaren zijn de prijzen van woningen snel gestegen en inmiddels lijkt het aanbod in de grote steden van de Randstad al op te drogen. De woningkrapte spreidt zich uit naar minder grote steden zoals Almere en Lelystad. In juli stonden voor het eerst in dertien jaar minder dan honderdduizend woningen in de verkoop en waren de woningprijzen gemiddeld 2 procent duurder dan in 2008.


Toegegeven: mocht je op dit moment een huis zoeken, dan kan bovenstaande berichtgeving wat moedeloos maken. Wij hebben drie tips om je zoektocht makkelijker (en hopelijk succesvol) te maken. Maar er zijn een paar zaken die je kunnen helpen om toch aan een woning te komen.

 

1.  Bereken wat je maximaal kan lenen

Je kunt online binnen een minuut zelf berekenen wat je maximaal kunt lenen op basis van jouw persoonlijke situatie. Let wel dat een ‘eigen’ online berekening een indicatie is gebaseerd op een beperkt aantal gegevens. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kijkt naar jouw complete financiële plaatje en kan op basis daarvan een persoonlijke berekening maken.

 

2. Neem een (goede) aankoopmakelaar in de arm

Het is logisch om bij de zoektocht naar een woning dagelijks Funda af te struinen. Een aankoopmakelaar kan ook wonderen doen en zeker eentje met goede contacten! Wellicht weet jouw makelaar een woning die binnenkort in de verkoop gaat en nog niet op het internet staat.

 

3. Zorg dat je BKR registraties op orde zijn

Wij raden je aan om nog voordat je de hypotheek gaat regelen, je BKR registraties op te vragen. Dat kan tegen betaling op vrij gemakkelijke wijze. Is een bepaalde registratie, bijvoorbeeld een ongebruikte creditcard, overbodig? Zeg die dan op. Dan kun je net wat meer lenen. Controleer ook of er geen onjuiste BKR registratie is genoteerd.


Wil je meer weten over wat je maximaal kunt lenen? Kom dan eens bij ons langs. Het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. Bel voor een afspraak 079 - 316 16 26.
« Terug naar overzicht

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit, dan kunt u naar de veelgestelde vragen
Komt u er toch niet helemaal uit, of wilt u advies? Maak een afspraak en kom langs.
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

Bel ons:
(079) 316 16 21
 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag: 9:00uur - 17:30 uur
  Zaterdag: 10:00uur - 14:00uur
 • Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hoe blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen?

  Hiervoor kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan een aantal keer per jaar het laatste nieuws op het gebied van woningen aan- en verkopen, hypotheken en verzekeringen. Klik hier om u in te schrijven.
 • Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Ik wil zo goedkoop mogelijk mijn woning verkopen. Hoe werkt dat?

  Via FPNdirect: Verkoop uw woning voor € 995,- vaste courtage.

  Lijkt het u leuk om zelf een verkooptekst en foto’s te maken, de details van uw woning online in te voeren en zelf de geïnteresseerden in uw woning rond te leiden? Dan is onze FPNdirect dienst iets voor u.

  We verkopen samen uw woning. Dit houdt in: u doet het voorwerk, wij controleren uw gegevens, melden uw woning aan op funda en onze eigen site en begeleiden u volledig tijdens de onderhandelingsfase en de juridische nazorg.

  Tevens kunt u altijd bij ons op kantoor terecht met uw vragen of voor advies. Wij vinden persoonlijk contact en een optimale begeleiding voor onze klanten erg belangrijk.
 • Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Ik ben starter. Kan ik wel een huis kopen?

  Als starter heb je meer te besteden dan je denkt! De Hypotheekshop begrijpt dat het best lastig is als je in deze tijd je eerste huis wilt kopen. Maar er zijn aantrekkelijke regelingen voor starters, die het budget voor je eerste huis flink kunnen verruimen. Zo is er de Nationale Hypotheek Garantie of de Schenkingswet. Als je bij ons langskomt zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij. Zo wordt dat droomhuis wellicht tóch haalbaar!

  Klik hier voor meer informatie.
 • Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  Wat betekent de samenwerking met SAA voor mij?

  FPN Assurantiën gaat per 31 maart 2013 een samenwerking aan met SAA Verzekeringen B.V (Samenwerkende Assurantie Adviseurs). Hiermee zijn wij in staat om onze dienstverlening te waarborgen en te optimaliseren als het gaat om uw verzekeringszaken.

  Wijzigt er iets voor u?

  De samenwerking heeft geen consequenties voor uw huidige premie en polisvoorwaarden. U kunt, zoals u gewend bent, met al uw (advies)vragen bij ons terecht. U was gewend om correspondentie over uw verzekeringen en facturen direct van uw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Aegon etc.) te ontvangen. Vanaf 31 maart zult u deze correspondentie via SAA ontvangen.

  Op deze pagina vindt u alle informatie over de samenwerking met SAA. Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Heeft u toch vragen of wilt u een afspraak? Wij staan graag voor u klaar! Bel 079 - 316 16 36.

Veelgestelde vragen
 
 
Copyright © 2013 FPN Groep.Privacy  | Algemene voorwaarden  | Disclaimer  |